3 tips till företagare som vill ha mer tid med familjen

Att vara företagare är ofta mer än ett heltidsarbete. Det gör att det kan vara svårt att vara ledig och få tid att vara med familjen. Ibland arbetar bägge föräldrarna för mycket vilket kan leda till slitningar. Dessutom ger det dåligt samvete att inte kunna följa med på träningen eller bara vara tillgänglig för barnen.

Här kan du läsa tre konkreta tips som hjälper företagare att få mer tid över till familjen.

1. Anlita extern hjälp med bokföring och löner

Som företagare går mycket tid åt till ekonomisk administration. Bland annat hantering av löner kan vara extra tidskrävande då det är många regler och lagar som styr. Det går att få hjälp med allt som rör bokföring och löneadministration även på distans. När det kommer till kostnaden behöver det inte bli så dyrt utan det finns mer ekonomiskt fördelaktiga alternativ. Förutom att få tid över till barn och familj leder det till bättre ordning när experter tar över.

2. Anlita en virtuell administratör

Mycket administrativt arbete kan göras på distans. Det kan vara allt från att svara på mejl till att hantera hemsidor, fakturor och ta emot samtal. En virtuell administratör arbetar ofta som frilans vilket gör att du bara betalar för de timmar du anlitar personen. Ett enkelt sätt att få mer tid över till barnen.

3. Delegera mer inom företaget

Har du anställda kan du se över om du kan delegera arbetsuppgifter. Många gånger finns det mer utrymme än du tror för någon annan att ta över vissa uppgifter. Genom att fördela uppgifter bättre går det att frigöra många timmar per månad. Det leder även till att anställda känner sig mer delaktiga.